marți, 17 ianuarie 2012

Ce spun altii despre Monica Pop (partea IV)

    Amosnews: Incredibil: Cum îşi „tratează” doctoriţa Monica Pop pacienţii!
    • Monica Pop, catre un pacient: "Esti un escroc!"
    • Ca sa-si "justifice" comportamentul aberant, Monica Pop inventeaza pe loc acuzatii mincinoase "Ati lasat oamenii sa moara pe strada". Dovezi - absolut nici una.
    • Conform Codului Penal, aceste fapte intra in categoria purtarii abuzive: "Întrebuintarea de expresii jignitoare fata de o persoana, de catre un functionar public în exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda".
    • Desi Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor au primit sesizari de la ziaristi, nimeni nu a facut ceva ca sa o sanctioneze pe Monica Pop. De ce? Pentru ca cei de acolo sunt exact ca Monica Pop. Nici o diferenta.
      Un articol din data de 01.12.2010 publicat de Amosnews [Link] ne arata un exemplu din felul in care se comporta Monica Pop cu pacinetii care se prezinta la consultatie.
      In cazul de fata este vorba de o pacienta venita la Spitalul de Oftalmologie pentru o expertiza. Dupa ce Monica Pop i-a facut scandal prima data, pacienta s-a prezentat ulterior cu un aparat de inregistrare pentru a face rost de o proba despre felul in care este tratata.

      Cititi intregul articol aici pa Amosnews [Link]. Eu o sa reproduc mai jos doar pasajele mai importante. Conform ziaristilor, conversatia este redactata dupa inregistrarea audio, asadar exista probe extrem de solide si greu de tagaduit.

      "Dr. Pop: În primul rând ca dvs. sunteti un escroc! Asta sunteti.
      Pacientul: Sunteti convinsa, doamna?
      Dr. Pop: Absolut"

      Ca de obicei, Monica Pop arunca acuzatii stupefiante prin gravitatea lor, dar fara sa poata dovedi nimic atunci cand soliciti detalii. "Politisti" misteriosi, "dosare" necunoscute, astea sunt "probele" ei atunci cand o intrebi.

      "Dr. Pop: Nu, nu sunteti nimeni, dar as fi preferat. Ati lasat oameni pe strada, sa moara.
      Pacientul: Dvs sa-mi aratati un singur om pe care eu l-am lasat pe strada.
      Dr. Pop: Da, am vazut...au venit si politisti...
      Pacientul: Care politisti îsi permit doamna, sa vina sa se plânga la dvs?
      Dr. Pop: Au venit, au venit direct, cu dosarul, nici macar nu l-au tirmis prin posta sau prin ceva...
      Pacientul: Are voie vreun politist sa faca lucrul asta, doamna? Sunteti convinsa?
      Dr. Pop: Nu-i problema mea. Nu-i problema mea si nu ma intereseaza, absolut deloc."

      (Observati metoda: mai intai arunca acuzatia, dar cand vine vorba de probe si modul in care sunt obtinute, brusc pe Monica Pop "nu o mai intereseaza".)

      Exact asa precedau si securistii cand aveau aveau chef sa intimideze un om. Mai inatai ii aduceau acuzatii grave, dar formulate foarte vag si fara probe.
      Apoi il amenintau cu existenta "dosarului" in care, chipurile, ar fi existat probe compromitatoare pentru acuzat. Bineinteles, omul nu putea sa verifice existenta dosarului sau sa stie ce contine, dar simpla mentiune ca "Ti-am vazut dosarul! Stiu tot despre ce ai facut!" era suficenta ca sa-l sperie si sa-l faca foarte maleabil. (De obicei dosarele facute de securisti nu erau pline cu probe - in inteles juridic- ci doar cu turnatorii ordinare scrise de alti securisti si informatori.)

      De data aceasta Monica Pop incearca o metoda de intimidare asemanatoare, doar inlocuind "securisti" cu "politisti" - anonimi fireste. Daca ar fi sa ne luam dupa gogoritele ei, chiar "seful politiei" (iarasi nu stim care) a venit personal sa aduca "dosarul" pacientului.

      Din pacate exista multi oameni naivi care se lasa pacaliti de stilul acesta de acuzatii mincinoase lansate de Monica Pop si care gandesc in felul urmator: "Daca Monica Pop spune asta insemna ca asa e! O fi stiind ea ceva!".

      Haideti sa facem o reducere la absurd. Sa presupunem ca pacientul era infractor periculos adus direct de la puscarie cu politia. Avea Monica Pop dreptul sa-i vorbeasca astfel si sa-i refuze expertiza? NU!
      Daca pacientul e vinovat de ceva, atunci raspunde in fata legii. Exista Politie, Parchet si Justitie si alte institutii abilitate pentru aplicarea legilor.
      Un medic are oblicatia morala si legala sa trateze toti pacinetii la fel, fara discriminari si fara a-si pune ranchiunile personale mai presus de obligatiile de serviciu.

      Am folosit rationemantul de mai sus ca sa arat ca purtarea numitei Monica Pop este inadmisibila chiar si in situatia ipotetica in care pacientul ar fi fost un infractor. Insa nu reiese de undeva (in afara de acuzatiile dubioase facute de M. Pop) ca persoana despre care discutam ar fi incalcat legea cu ceva!

      Problema este ca Monica Pop se comporta abuziv in mod frecvent cu pacientii si cu alte persoane. Cititi aici [Link] cum face Monica Pop scandal si altor pacienti. Sau cititi aici [Link] cum inventeaza acuzatii neintemeiate executorui judecatoresc Paula Somaldoc: "M-a amenintat si mi-a adus jigniri!".
      Sau cum sunt pacientii la modul general pentru Monica Pop: "niste nesimtiti care fura" si care "au numai drepturi" [Link].

      Autoritatile, ca de obicei, nu fac nimic si o lasa pe Monica Pop sa-si vada de abuzuri in continuare.

      4 comentarii:

      1. buna ziua! sunt alaturi de dvs. in demersul de a desfiinta acest monstru cu chip oarecum asemanator unei pseudo fiinte umane.cum va pot contacta? as vrea sa scru si eu una rticol pt.blogul dvs in calitate de medico oftalmolog,fost rezident in spitalul de nebuni Lahovary(nebunii fiind acolitii monicai pop.evident)

        RăspundețiȘtergere
      2. Buna ziua! daca vreti sa-mi trimiteti un material scrieti-mi pe mail la adresa carmen_i(at)sfs.com

        RăspundețiȘtergere
      3. Buna ziua,sunt o fosta pacienta a acestei pseudoprofesoare cu un comportament abuziv,intimidant,care se crede la spitalul de stat pe propria mosie.Pentru a se dovedi acest comportament ar trebui montate camere de luat vederi atat pe holuri cat si la camera de garda si in biroul dansei.Poate astfel Min.Sanatatii va lua masuri.Un astfel de manager care peste 30 ore /zi si are un comportament de mahala nu face cinste corpului medical din Romania

        RăspundețiȘtergere
      4. Mi-a povestit maicamea ca acum cativa ani buni s-a dus bunicu' la ea sa se opereze , si nu a avut bani de spaga. Si ce credeti??? I-a facut operatia gresita, a iesit de acolo mai "chior" decat era. Maicamea nu era in tara, si el fiind batran si fara bani, nenorocita l-a distrus mai rau ��

        RăspundețiȘtergere